Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Κατάθεση ψυχής από τον Σταύρο Λαμπριάκο


Μετά την εγγραφή του ως μέλος στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, ο Σταύρος Λαμπριάκος επισκέφτηκε τα στούντιο του ΑΡΗΣ FM 92,8 και φιλοξενήθηκε από την εκπομπή του SUPER 3, σε μια πραγματική κατάθεση ψυχής…

Αναφορικά με την απόφασή του να αποτελέσει ένα από τα χιλιάδες μέλη της Λέσχης, ο ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ ανέφερε:

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα, σαν άνθρωπο και σαν οπαδό αυτής της ομάδας. Είχα σκοπό να εγγραφώ στη Λέσχη αφού κρεμούσα τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια, όταν και θα συνεχίσω, δηλαδή, να είμαι δίπλα στον Σύλλογο. Μετά από το παιχνίδι της Τούμπας όμως, αποφάσισα να γίνω τώρα μέλος, όπως και να γράψω και τα παιδιά μου.

Παρόλο που δεν κερδίσαμε, την επόμενη μέρα ένιωθα ακόμα πιο δυνατά συναισθήματα ως Αρειανός. Όλοι οι συμπαίκτες μου θα εγγραφούν στη Λέσχη και πρέπει να σας πω, ότι έχουμε στην ομάδα παιδιά, που υποστήριζαν ανέκαθεν τον ΑΡΗ. Προσωπικά έκανα ό,τι οφείλει να κάνει ο κάθε Αρειανός. Τα μέλη της Λέσχης πρέπει να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά με την προσφορά του φορέα στον ΑΡΗ, ο Λαμπριάκος τόνισε:

«Η Λέσχη έχει ως στόχο τη γιγάντωση του Συλλόγου. Δεν είναι “του SUPER 3”, όπως κάποιοι περνούν προς τα έξω, είναι ο θεματοφύλακας του ΑΡΗ και o “αιμοδότης” του. Ο ΑΡΗΣ είναι η πλήρης απόδειξη για το σλόγκαν ότι μια ομάδα “ανήκει στον Λαό της”. Είναι προτιμότερο κάποιος να είναι μέλος της Λέσχης, ακόμα και από κάτοχος διαρκείας. Επενδυτές δεν υπάρχουν πλέον. Στον τομέα αυτό, όπως και σε πολλούς άλλους, ο ΑΡΗΣ είναι πρωτοπόρος. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν το δικό μας μοντέλο».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι της Τούμπας, ο επιθετικός της αγαπημένης μας ομάδας σημείωσε:

«Αυτά που είχα πει, τα πίστευα πάντα. Και πριν από τον αγώνα και μετά, και χθες και αύριο. Ο ΑΡΗΣ είναι μεγαλύτερη και καλύτερη ομάδα. Θα το λέω, μέχρι η Ιστορία να μου αποδείξει το αντίθετο».

Ερωτώμενος για τις αναμνήσεις του όταν βρισκόταν στην κερκίδα, ο Σταύρος Λαμπριάκος τόνισε:

«Γνωρίζω αυτό που αναφέρατε, ότι στα γραφεία του SUPER 3 υπήρχε φωτογραφία μου από το πέταλο του Παλέ. Την έχω και εγώ αυτή τη φωτογραφία. Δεν είναι μυστικό ότι έχω μπει στα πούλμαν, έχω συμμετάσχει σε πορείες, σε φασαρίες. Όταν αγωνιζόμουν στην Ξάνθη, πήγα με την πορεία στον Τελικό του Καυτανζογλείου με τον Ολυμπιακό. Το να παίζεις μέσα στο γήπεδο, είναι πιο εύκολο από το να είσαι στην κερκίδα. Εκεί είναι το μεγαλύτερο άγχος».

Αναφορικά με τη συμπαράσταση που δίνει ο κόσμος στην ομάδα, σημείωσε:

«Ο Λαός του ΑΡΗ δημιουργεί κλίμα γιορτής στο γήπεδο και τραγουδάει ασταμάτητα για την ομάδα. Στο θέμα της εικόνας του γηπέδου, έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχει μουρμούρα όταν η ομάδα δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος, είναι ικανή να παρασύρει ολόκληρη την ομάδα. Εκείνες τις στιγμές, νιώθεις το γήπεδο να τραντάζεται. Παιχνίδι χωρίς τον κόσμο μας, όταν δεν του δίνονται εισιτήρια, είναι ένα “άνοστο φαγητό”.

Όταν ο SUPER 3 ταξίδεψε στην Ιταλία για να βρεθεί δίπλα μας στην προετοιμασία, έδωσε στα καινούρια παιδιά να καταλάβουν, σε ποια ακριβώς ομάδα έχουν έρθει. Γι’ αυτό και θέλουν να σας αποζημιώσουν με Τίτλους και διακρίσεις».

Όσον αφορά τα συναισθήματά του όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα άλλων ομάδων, είπε:

«Οι συνθήκες το είχαν φέρει έτσι, ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου αλλού, όμως ποτέ δεν έπαψα να υποστηρίζω και να παρακολουθώ τον ΑΡΗ. Είναι στο στιλ μου να παίζω πάντα με πάθος, σέβομαι πάντα την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι και αυτό συνέβαινε σε όλα τα ματς, είτε αντίπαλός μου ήταν ο ΑΡΗΣ, είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Χαρακτηριστικό είναι πως είχα πικραθεί ως ποδοσφαιριστής, όταν ο ΑΡΗΣ απέκλεισε την Ξάνθη στο Κύπελλο, όμως μετά γνώρισα ακόμα μια πίκρα, όταν ο ΑΡΗΣ έχασε το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό. Όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψω στην ομάδα που αγαπάω, συγκινήθηκα. Έφυγα μικρός και γύρισα με πολλές αναμνήσεις».

Μιλώντας για την αντιμετώπιση που βιώνει ο ΑΡΗΣ από τη διαιτησία, ανέφερε:

«Είμαστε άνθρωποι και είναι λογικό να επηρεάζει την απόδοσή μας μια κακή διαιτησία. Πάντα καταλαβαίνω από το πρώτο σφύριγμα τι πρόκειται να επακολουθήσει».

Για τον φετινό ΑΡΗ, ο Λαμπριάκος τόνισε:

«Έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας, γι’ αυτό και πανηγυρίζουμε όλοι μαζί τα γκολ, είτε βασικοί, είτε αναπληρωματικοί. Όταν αγωνιζόμασταν στη Λάρισα, είχα πει στον Κόκε ότι θα σκοράρει. Σαν ομάδα, είμαστε πλήρης, όμως αδικούμε τους εαυτούς μας, πέρα από την αδικία της διαιτησίας εις βάρος μας.

Με τον ερχομό του κ. Κούπερ, έχουν αλλάξει πολλά. Διαφοροποιήθηκαν οι ρυθμοί της προπόνησης και αυτό το νιώθω και προσωπικά. Στον προπονητή μας αρέσει να δουλεύει με όλη την ομάδα, δεν είναι απρόσιτος και απόμακρος, γι’ αυτό και υπάρχουν οι απαιτούμενες ισορροπίες».

Αναφερόμενος στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΡΗ, o πολύπειρος σέντερ φορ είπε:

«Ο Σύλλογος έχει πλέον τη δική του φωνή. Μέχρι πρότινος είχαμε μόνο ένα κομμάτι από την “πίτα”, τώρα έχουμε δική μας “πίτα”. Ο ΑΡΗΣ FM 92,8 προστατεύει την ομάδα. Ήδη έχει μεγάλη επιτυχία και εύχομαι τα καλύτερα και για τη συνέχεια, όπως και το επόμενο βήμα να είναι η δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού».

(www.super3.gr)