Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

αεκ ΑΡΗΣ : 4-2

Ποδοσφαιρική ηλιθιότητα

Την ήττα με 4-2 γνώρισε ο ΑΡΗΣ στο ΟΑΚΑ από την αεκ για την 3η αγωνιστική των playoffs, πληρώνοντας στο απόλυτο την ποδοσφαιρική του ηλιθιότητα και συνεχίζοντας στο μοτίβο του αγωνιστικού ωχαδερφισμού, ο οποίος εκλείπει μόνο όταν η ομάδα βρίσκεται «με την πλάτη στον τοίχο», κάτι που φάνηκε περίτρανα και στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Λιγότερο από 20 λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου και παίζοντας με παίκτη παραπάνω, η ομάδα προηγούταν με 1-2 και είχε όλα τα φόντα προκειμένου να φύγει από την Αθήνα με ένα πολύτιμο «τρίποντο».

Εντούτοις, η αποφασιστικότητα και η θέληση που έδειξαν οι παίκτες στο διάστημα που χρειάστηκε για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 από το πρώτο ημίχρονο, πήγαν στο βρόντο στο υπόλοιπο του παιχνιδιού και με εντελώς εκνευριστική στα όρια της πρόκλησης συμπεριφορά, κατόρθωσαν να φύγουν ηττημένοι από το Ολυμπιακό Στάδιο με 4-2.

Τονίσαμε εξαρχής πως το γεγονός ότι η ομάδα έφτασε στον Τελικό του Κυπέλλου και κέρδισε την έξοδο στο Europa League της νέας περιόδου, δεν σήμαινε σε καμία των περιπτώσεων ότι η χρονιά τελείωσε.

Το χαμένο τρόπαιο ακολούθησε η νίκη με τον ολυμπιακό στην πρεμιέρα των playoffs, κάτι που απέδειξε ότι η ομάδα «το ‘χει».

Αλλά αυτό παρέμεινε μόνο για ένα βράδυ, καθώς στα επόμενα δύο ματς η αφέλεια, η αδιαφορία και η έλλειψη στοιχειώδους κινήτρου για διάκριση, έφερε την ομάδα σε κατάσταση που πληγώνει τους οπαδούς της όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανένας από όσους βρίσκονται στον ΑΡΗ.

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ και της διοίκησης που εκλέχτηκε από τον Λαό του ΑΡΗ με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, δεν νοείται να παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης σαν και αυτά που είδαμε στην Τούμπα και το ΟΑΚΑ.

Δεν νοείται να δέχονται οι παίκτες του ΑΡΗ τέτοιες γελοίες κάρτες και αποβολές, δεν νοείται να μην μπορούν να κρατήσουν το σκορ, δεν νοείται να κατεβαίνουν στο γήπεδο απλά για να κατέβουν.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την αεκ το σκορ θα έπρεπε να είναι άνετα υπέρ μας. Στο ξεκίνημα ο ΑΡΗΣ είχε διπλή ευκαιρία με Νέτο και Νασούτι, ακολούθησε καλή φάση με τον Τζόνσον και ανεπανάληπτο τετ α τετ του Τόνι Κάλβο και σουτ του Χαβίτο στην εξέλιξη της φάσης.

Ήδη στο πρώτο 20λεπτο το σκορ έπρεπε να είναι τουλάχιστον 0-2, αλλά ας όψεται η απίστευτη ποδοσφαιρική αφέλεια που δείχνει η ομάδα, όχι μόνο φέτος, αλλά όλα τα τελευταία χρόνια.

Ο «νόμος του ποδοσφαίρου» δεν ήταν δυνατό να μην ισχύσει και πάλι εις βάρος μας, καθώς στο 27ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Στο 36’ παίκτης των αντιπάλων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για χέρι μέσα στην περιοχή, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Τόνι Κάλβο προσωποποίησε την ποδοσφαιρική αφέλεια της ομάδας, δεχόμενος μια ανόητη δεύτερη κίτρινη.

Το ημίχρονο τελείωσε με μια καλή φάση του Νασούτι, το σκορ να είναι εις βάρος μας αντί υπέρ μας και το αριθμητικό πλεονέκτημα να έχει πάει «περίπατο» λόγω ανοησίας.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι συνειδητοποίησε το «χαρακίρι» που ήταν έτοιμος να διαπράξει. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Πρίττας έβγαλε τετ α τετ τον Χαβίτο, του οποίου το σουτ απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ανατρέποντας στη συνέχεια τον επερχόμενο Κάμπορα.

Ο Αργεντινός επιθετικός ευστόχησε από τη βούλα και ισοφάρισε το σκορ, με τον ΑΡΗ να παίζει ξανά με παίκτη παραπάνω (10 εναντίον 9), λόγω αποβολής του τερματοφύλακα στη φάση του πέναλτι.

Ο ΑΡΗΣ συνέχιζε να πιέζει, το φάουλ του Νέτο έφυγε ελάχιστα άουτ, όπως και το σουτ του Τζόνσον, ενώ ο Κάμπορα λίγο μετά έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ α τετ από μπαλιά του Χαβίτο.

Η υπεροχή καρποφόρησε επιτέλους στο 72’, όταν στη σέντρα του Νέτο ο Τζόνσον πήδηξε για την κεφαλιά και έγραψε το 1-2.

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω, έχοντας την απόλυτη κυριαρχία ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, πόσο μάλλον στο δεύτερο που παίζαμε μονότερμα, οι 3 βαθμοί της νίκης δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν αυτονόητοι, αλλά επιβεβλημένοι.

Τελικά, όμως, οι προσδοκίες μας σε εκείνο το σημείο διαψεύστηκαν οικτρά από την εικόνα της ομάδας.

Στο 75ο λεπτό οι αντίπαλοι ισοφάρισαν, δύο λεπτά αργότερα έκαναν το 3-2 με πέναλτι σε ανατροπή από τον Νασούτι, στη συνέχεια ο Κάμπορα αποβλήθηκε με εξίσου ανόητο τρόπο και στο 84ο λεπτό το ποδοσφαιρικό έγκλημα του ΑΡΗ ολοκληρώθηκε με το 4-2 των γηπεδούχων.

(www.super3.gr)