Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Δημήτρης Σαρρής: «Οι “Εφιάλτες” θα απομονωθούν από μόνοι τους»

Στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου εφ’ όλης της ύλης που πραγματοποίησε η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ενόψει της λήξης της διετούς θητείας της και της παρουσίασης του σχήματος ΑΡΗΣ Προοπτική, στην εκπομπή του SUPER 3 στον ΑΡΗΣ FM 92,8 φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Σαρρής.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, τόνισε:

«Είχαμε εξαγγείλει κάποια πράγματα πριν από δύο χρόνια στο Σώμα της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, ζητώντας να αναλάβουμε το χρίσμα της διοίκησης της ΠΑΕ. Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους σε αυτή τη διετία, ακόμα και καταρρακώσαμε την προσωπικότητά μας, βάζοντας πάνω από όλα το καλό του Συλλόγου, σε όλα αυτές τις συκοφαντίες που ακούγονταν εις βάρος του ΑΡΗ και ημών των ιδίων.

Ο ΑΡΗΣ δεν είναι κάποιο “μικρομάγαζο” για να απαντάμε καθημερινά σε ό,τι ακούγεται. Οφείλουμε να δουλεύουμε με σκυμμένο το κεφάλι και κατά περιόδους να δίνουμε εξηγήσεις στον κόσμο μας και πολύ περισσότερο, στα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ.

Κατορθώσαμε να μη σέρνεται ο ΑΡΗΣ “για ψύλλου πήδημα” στα δικαστήρια και να κλείσουμε τα περισσότερα ανοιχτά “μέτωπα”. Τις λίγες – και πιο σοβαρές υποθέσεις - που δεν μπορέσαμε να κλείσουμε συμβιβαστικά, τις φτάσαμε σε ένα σημείο η ΠΑΕ να έχει σοβαρές πιθανότητες δικαίωσης», συνεχίζοντας:

«Επιπλέον, ξεκαθαρίστηκαν πολλά πράγματα για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από ό,τι δύο χρόνια πριν, όταν υπήρξε από εμάς η ανάληψη της διοίκησης, ενώ καταρρίφτηκαν, με νούμερα, όσα ψευδή έχουν αναφερθεί για υψηλό μπάτζετ, μεγάλο κόστος ταξιδίων, άσχημη κατάσταση της ΑΡΗΣ Εμπορική ΕΠΕ.

Από “μικρομάγαζο”, λοιπόν, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έγινε εταιρία, με κατανομή ρόλων και καθημερινή προσπάθεια για το καλύτερο του Συλλόγου».

Σχετικά με την υπόθεση κατοχύρωσης του σήματος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ο κ. Σαρρής είπε:

«Αυτό το οποίο αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου του ΔΣ - αλλά παραποιήθηκε εντέχνως την επόμενη μέρα - είναι ότι έπρεπε να κατοχυρώσουμε το σήμα της ΑΡΗΣ ΠΑΕ. Το σήμα του ΑΡΗ ανήκει στον ΑΣ ΑΡΗΣ, το σήμα της ΑΡΗΣ ΠΑΕ, στην ΑΡΗΣ ΠΑΕ, το σήμα της ΑΡΗΣ ΚΑΕ, στην ΑΡΗΣ ΚΑΕ, το σήμα του SUPER 3, στον SUPER 3.

Μαζί με τον κ. Χριστοφορίδη, διαπιστώσαμε ότι η 10ετία της κατοχύρωσης, είχε λήξει. Η διαδικασία ήταν περίπλοκη, γιατί έπρεπε να επανασυστήσουμε τον φάκελο, καθώς δεν υπήρχαν ουσιαστικά φάκελοι νομικών υποθέσεων στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Το ξαναλέω, επειδή κάποιοι μάλλον δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική, ότι κατοχυρώσαμε το σήμα της ΑΡΗΣ ΠΑΕ, το οποίο θα μπορούσε ο κάθε ένας να εκμεταλλεύεται, χωρίς να μπορεί ο ΑΡΗΣ να αντιδράσει.

Η υπόθεση αυτή ήταν “μια σταγόνα στον ωκεανό” που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά οι “σταγόνες” ήταν πολλές. Μάλιστα, πολλές από τις υποθέσεις τις μαθαίναμε… κατά λάθος, επειδή δεν είχαμε την τιμή η προηγούμενη διοίκηση να μας ενημερώσει για αυτές, προφανώς με το σκεπτικό ότι μπήκαμε σε κάποιο δικό της “μαγαζί”».

Αναφορικά με την υπόθεση Ξηροκώστα, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, επεσήμανε:

«Όταν αναλάβαμε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, η υπόθεση είχε χαθεί και στο εφετείο. Ο Ξηροκώστας ζητούσε 1.500.000 ευρώ, ουσιαστικά, δηλαδή, ο ΑΡΗΣ θα όφειλε να πληρώνει τον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ εφ’ όρου ζωής, αν δεν πηγαίναμε στον Άρειο Πάγο. Δεν είχε γίνει κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση από τον επίσημο ΑΡΗ.

Η ΕΠΑΕ έκανε αναίρεση και για λογαριασμό του ΑΡΗ στον Άρειο Πάγο, που έλαβε υπόψη το απαλλακτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί για τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ, Γράντα.

Με αυτή την εξέλιξη, ελπίζουμε ότι θα δικαιωθούμε στο εφετείο και δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο επιβαρυντικό ποσό για τη λειτουργία της ομάδας».

Επιπλέον, ο Δημήτρης Σαρρής ανέφερε:

«Ήταν επιλογή του κ. Σκόρδα να έχει συνεχώς κατασχέσεις εις βάρος περιουσιακών στοιχείων του ΑΡΗ και εις βάρος των χορηγών της ΠΑΕ, γιατί πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο, δεν θα μπορούσαν όσοι είχαν λαμβάνειν από την ΠΑΕ επί προεδρίας του - και δεν μιλούσαν μόνο την… ελληνική – να “πατούνε” πάνω σε αυτά.

Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί κάθε περιουσιακό στοιχείο μπορεί να έχει “πάνω του” οσαδήποτε βάρη. Άρα, αυτή η δήθεν πρακτική δεν είχε καμία ουσία και βέβαια, στραγγάλιζε οικονομικά τον Σύλλογο. Η συμπεριφορά του κ. Σκόρδα ήταν αλαζονική και απαξιωτική προς όλα.

Αυτά τα δύο χρόνια, για παράδειγμα, οι χορηγίες αυξήθηκαν κατά 1.500.000 ευρώ, γιατί μπορέσαμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους οι οποίοι δεν έβρισκαν σημείο αναφοράς με την προηγούμενη διοίκηση.

Στις επερχόμενες εκλογές, τα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ έχουν να επιλέξουν ένα από τα δύο ψηφοδέλτια, καθώς το τρίτο, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί. Οι άνθρωποι που θα λάβουν την πλειοψηφία στις αρχαιρεσίες, θα έχουν την υποχρέωση να διοικήσουν αφενός μια τεράστια εταιρία, αφετέρου ένα τεράστιο συναίσθημα. Τα πράγματα δεν είναι απλά, αντιθέτως πολύ δύσκολα», ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Τα μέλη του Φορέα επιβάλλεται να διαλέξουν αυτούς που εγγυώνται βιωσιμότητα και το καλύτερο δυνατό για τον ΑΡΗ. Η ψηφοφορία για τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Δεν χωράνε νοοτροπίες του στιλ “δεν ψηφίζω τον τάδε επειδή είναι SUPER 3”, “δεν ψηφίζω τον δείνα επειδή δεν είναι SUPER 3”, “δεν ψηφίζω τον τρίτο επειδή μιλάει με τον τέταρτο”.

Ο ΑΡΗΣ είναι ένα τεράστιο καράβι που έχει να ανταπεξέλθει σε μια μόνιμη φουρτούνα. Η ενότητα που θεωρητικώς ή τεχνηέντως χρησιμοποιεί η άλλη πλευρά, υπάρχει ούτως ή άλλως στον ΑΡΗ, αν εξαιρέσουμε κάποια ψήγματα. Ζητούμε περισυλλογή, σκέψη, ευθύνη, για το συμφέρον και την προκοπή του Συλλόγου που αγαπάμε.

Στη Γενική Συνέλευση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, θα υπάρξουν άνθρωποι που προβοκατόρικα θα επιδιώξουν την ένταση. Θα προσπαθήσουν να “διαλύσουν” τη Συνέλευση, με συνεχείς λεκτικές επιθέσεις. Ζητώ από όλους και ειδικά τα νεότερα παιδιά, που το αίμα τους “βράζει” και ίσως να μη γνωρίζουν τι έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια, να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι, δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να απαντηθεί, κάτι που επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και των θεσμών του Συλλόγου. Δεν πρέπει οι “θύτες” ζημιογόνων καταστάσεων για την ομάδα, να μετατραπούν σε “θύματα”. Οι προκλήσεις θα είναι πολλές και θα πρέπει όλοι να κρατήσουμε την ηρεμία μας. Όλα θα αντιμετωπιστούν. Ο ΑΡΗΣ είναι καθαρός, δυνατός, ενωμένος και οι “Εφιάλτες” θα απομονωθούν από μόνοι τους».