Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ... ΞΑΝΑ




ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ... ΞΑΝΑ

Λαέ του Άρη,

Είναι πολλά χρόνια τώρα, από το 1970 ως σήμερα, που οι Ιερολοχίτες αποτελούμε μέρος του σώματος του λαού του Θεού. Οι παλιότεροι θα έχουν πολλά να σας διηγηθούν για τα ιστορικά κατορθώματα της παρέας του Σαράφου. Ανάμεσα στα αλλά, θα σας πουν γιατί αυτή η ομάδα πιστών οπαδών του Άρη μας ονομάστηκε Ιερός Λόχος. Ιστορικά πέντε στρατιωτικά τμήματα έχουν ονομαστεί Ιερός Λόχος. Κοινά χαρακτηριστικά όλων ήταν η πιστή αφοσίωση των μελών στα ιδεώδη του αγώνα και στην ΟΜΑΔΑ, η απουσία μισθοφόρων και η συνειδητοποίηση της Ιερότητας του σκοπού. Αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν κοινός τόπος των πρώτων Ιερολοχιτών και οδήγησαν στην κοινή αποδοχή του τότε αθλητικού κόσμου, ότι ο πρώτος, μη στρατιωτικός, Ιερός λόχος είχε γεννηθεί. Που αλλού; Στην αρένα του Θεού του πολέμου.

Η αγωνιστική πτώση της ομάδας του ποδόσφαιρου έφερε και την πρόσκαιρη αδρανοποίηση των πρώτων Ιερολοχιτών. Οι βετεράνοι πολεμιστές χρειάζονται ξεκούραση. Αυτή η μαγιά όμως και τα ίδια ιδεώδη ήταν ιστορικά βέβαιο ότι θα έφερναν τη συνέχεια. Σε κάποιο μικρό γραφειάκι στην Κίμωνος η νέα γενιά των Ιερολοχιτών, εκ των πραγμάτων μπαρουτοκαπνισμένη, ξεκίνησε τη νέα εποχή. Σημαντικές παρουσίες, άνοιγμα της κλειστής τότε, θύρας 1, δημιουργία νέου πυρήνα, εκδρομές, αγώνες. Τα γνωστά.

Φαίνεται όμως ότι η φλόγα, η οποία έκαιγε, μας απέσπασε την προσοχή και την εστίαση από τις εξελίξεις που έτρεξαν. Κάναμε λάθη, υπήρξαν αρκετές φορές που αδρανήσαμε και δε σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Η οπαδική αγνότητα, η αφέλεια και η καλοπιστία των Ιερολοχιτών δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος, ώστε να επιτραπεί σε «φίλους» και εχθρούς να οδηγήσουν το σύνδεσμο σε παρακμή. Φτάσαμε στο οριακό σημείο να τεθεί θέμα ακόμα και διάλυσης του συνδέσμου. Όμως η άδολη αγάπη για όλα τ’ αδέρφια ήταν αυτή που μας ταρακούνησε και μας έφερε προ των ευθυνών, που έχουμε ως φέροντες το σήμα του Άρη. Πώς να σπάσει αυτός ο δεσμός που μας ενώνει αιώνια με την καψούρα μας; Πώς να σβήσει η φλόγα; Αυτή μας κράτησε ζωντανούς. Μας ώθησε να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας σε σχέση με τα τεκταινόμενα και να πάρουμε σκληρές αποφάσεις. Ο σκοπός είναι πάντα ιερός και πάντα θα αποτελεί το φως που μας οδηγεί. Ο Άρης είναι ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ.

Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Αυτή η στιγμή, λαέ του ΑΡΗ, βρίσκει τους Ιερολοχίτες στο πλευρό του ΘΕΟΥ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ από ποτέ, έτσι όπως μας έμαθαν οι πατεράδες μας. Έτσι όπως μας ήξερες από παλιά: αιώνια πιστοί οπαδοί με μοναδικό σκοπό την απόλυτη στήριξη και την πραγματική, απόλυτη οπαδική αφοσίωση στο Θεό.

Την αλλαγή σελίδας στην ιστορία των Ιερολοχιτών συμβολίζει και η μετακίνησή μας σε νέα γραφεία, Κων/πόλεως 2 με Αγίας Τριάδας γωνία, στον όροφο, στο ίδιο σχεδόν χώρο ίδρυσης του συνδέσμου, εκεί πίσω, το 1970. Τα γραφεία αυτά είναι αποτέλεσμα μηνών αγώνα, δουλειάς και αγάπης των παιδιών του συνδέσμου, είναι πραγματικά πανέμορφα και κατακίτρινα. Η γειτονιά, που γέννησε τους πρώτους Ιερολοχίτες, θα είναι αυτή που θα στεγάσει τη νέα μας εποχή και ο σύνδεσμος θα είναι και πάλι, πόλος έλξης και τόπος συνάντησης όλων των Αρειανών και αφετηρία εκκίνησης νέων αγώνων και νέας τρέλας. Η επιστροφή στις ρίζες μας σηματοδοτεί την αναγέννηση.

Αδέρφια Αρειανοί,
θα είμαστε ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΞΑΝΑ.

ΕΠΙ ΑΝΑ ΙΣΤΑΜΕΘΑ

Αλαλά!



ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Σύνδεσμος Φίλων ΑΡΗ «Ιερολοχίτες» - Έτος ίδρυσης: 1970