Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΑΡΗΣ - Αούστρια Βιέννης : 1 - 0

Ο ΑΡΗΣ πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League καθώς επικράτησε με 1-0 της Αούστρια Βιέννης. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα οι κίτρινοι κατέφεραν έστω και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να πάρουν τη νίκη με ωραίο γκολ του Ρουίζ στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Θεού του Πολέμου. Στο πρώτο ημίχρονο οι Αυστριακοί έδειξαν δείγματα πειθαρχημένης ομάδας, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης είπε όχι στους επιθετικούς της Αούστρια. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ ήταν σαφέστατα καλύτερος. Έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Τσέζαρεκ στο 58΄είχε δοκάρι με τον Κόκε στο 70΄μεγάλη ευκαιρία με τον Ρουίζ στο 72΄, αλλά τελικά πήρε τη νίκη στο 93 με το γκολ του επιθετικού από την Γουατεμάλα. Άξια αναφοράς η εκπληκτική παρουσία 20.000 οπαδών του ΑΡΗ που παρά την αφόρητη ζέστη δημιούργησαν μία φοβερή ατμόσφαιρα. Πλέον η πρόκριση θα κριθεί στην ρεβάνς της Βιέννης στις 26 Αυγούστου.

ΑΡΗΣ : Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Γκιάρο, Μίτσελ, Ναφτί, Τόχα (77΄Πρίττας), Κόκε, Χαβίτο, Τσεζνάουσκις (59΄Μενδρινός), Τσέζαρεκ (63΄ Ρουίζ).

Αούστρια Βιέννης : Λίντνερ, Μαργκράιτερ, Ντράγκοβιτς, Σούτνερ, Χλίνκα, Κλάιν, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Βόρισεκ, Λιντλ (71΄Λέοβατς), Λιντς (88΄Σουμάχερ), Γιούν (80΄ Στάνκοβιτς).