Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Αούστρια Βιέννης - ΑΡΗΣ : 1 - 1


Η όμορφη Βιέννη απέκτησε το κίτρινο χρώμα που ταξίδεψαν μαζί τους περισσότεροι από 1500 οπαδοί του ΑΡΗ με αποστολή να ωθήσουν το σύνολο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ σε μια μεγαλειώδη πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αποστολή εξετελέσθη αφού οι πιστοί στρατιώτες του Θεού του πολέμου μεταμόρφωσαν το Φραντς Χορ σε ένα μικρό Κλεάνθης Βικελίδης και με τον ασταμάτητο ρυθμό τους έδωσαν “φτερά” στα πόδια των παικτών σφραγίζοντας την είσοδο του ΑΡΗ στους ομίλους του Europa League μετά το τελικό 1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ βρήκε σταδιακά τον ρυθμό του και με σκόρερ τον Κάρλος Ρουίζ έγραψε στο 41΄ το 1-0 στη Βιέννη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αντίπαλη ομάδα προσπάθησε για την ανατροπή μα η ισοφάριση του 1-1 δεν ήταν αρκετή να κατεβάσει τον ΑΡΗ από τον θρόνο του.

Στο αγωνιστικό μέρος η Αούστρια έκανε νωρίς την πρώτη επιθετική της κίνηση στην εστία του Μιχάλη Σηφάκη με σουτ του Λιντλ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο ΑΡΗΣ με αναγνωριστικές κινήσεις αρέσκονταν σε παιχνίδι τακτικής κυρίως στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Μια πολύ καλή στιγμή σημειώθηκε για τον ΑΡΗ στο 9΄ καθώς πλησίασε με αξιώσεις την αντίπαλη εστία όταν ο Κόκε σέντραρε στον Ρουίζ όμως ο τελευταίος δεν έκανε επιτυχημένα την προβολή.

Ακολούθησε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για το σύνολο του Έκτορ Κούπερ στο 20΄ όταν ο Κόκε μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Αούστρια , μεταβίβασε στον Χαβίτο όμως ο τελευταίος άργησε να φτάσει και να ολοκληρώσει τη φάση. Οι αυστριακοί απάντησαν με ένα δυνατό σουτ του Γιουν στο 22΄ όμως το «όχι» του Μιχάλη Σηφάκη κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδος.

Ο ΑΡΗΣ δημιούργησε “πανικό” στους αυστριακούς ύστερα από το δυνατό σουτ του Ναφτί που όμως μπλόκαρε ο νεαρός Λίντνερ. Το συγκρότημα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έδειχνε να επιβάλει τον ρυθμό του στην αναμέτρηση του Φραντς Χορ.

Λίγο αργότερα η Αούστρια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από το σουτ του Γιουν απειλώντας το τέρμα του ΑΡΗ.

ΓΚΟΛ! Ο ΑΡΗΣ έγραψε στο 41΄ το 1-0 στο Φραντς Χολ με το «μικρό ψαράκι» Κάρλος Ρουίζ να “σκίζει” τα δίχτυα του Λίντνερ μετά από την εκπληκτική διαγώνια μπαλιά του Τόνι Κάλβο.

Ο ποδοσφαιρικός “χορός” καλά κρατούσε για τον ΑΡΗ αφού ο σκόρερ της αναμέτρησης, Ρουίζ έχασε την ευκαιρία να το επαναλάβει στο 43΄ όταν ο Κόκε μεταβίβασε για αυτόν την μπάλα αλλά το κοντρόλ του Γουατεμαλέζου δεν ήταν καλό. Έτσι με το 1-0 οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Αούστρια προσπάθησε να απειλήσει με διάφορες επιθετικές ενέργειες όμως ο Μιχάλης Σηφάκης όντας σε καλή αγωνιστική κατάσταση προστάτεψε με απόλυτο τρόπο την εστία του.

Στο 56΄ η Αούστρια Βιέννης ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του αρχηγού της.

Ο ΑΡΗΣ πίεζε με τον Κάρλος Ρουίζ στο 62΄ που σούταρε δυνατά όμως η μπάλα κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι αντεπιθέσεις της ομάδος συνεχίζονταν με τους παίκτες του Έκτορ Κούπερ να πλησιάζουν αρκετά την αυστριακή εστία όπως έγινε με τον Χαβίτο στο 70΄ που με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Λίντνερ.

Το σουτ του Ντράγκοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 80΄ της αναμέτρησης δεν είχε καμία τύχη αφού κατάφερε να το μπλοκάρει ο Μιχάλης Σηφάκης και με αυτόν τον τρόπο κράτησε το 1-1 διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο αρχηγός του ΑΡΗ , Σέρχιο Κόκε έχασε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από λίγο ο αγώνας έλαβε τέλος με τον ΑΡΗ να περιμένει πια να μάθει τους αντιπάλους του από την κλήρωση στο Μονακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αούστρια Βιέννης (Καρλ Ντάξμπαχερ): Λίντνερ, Τρογιάνσκι (63΄Στάνκοβιτς), Μαργκράιτερ, Ντράγκοβιτς, Χλίνκα, Κλάιν, Λινζ, Γιουν, Λιντλ (46΄Σουμάχερ), Μπάουγκμαρτλινγκερ, Σούτνερ (74΄Λέοβατς)

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο (57΄Τσεζνάουσκις), Τόχα (55΄Πρίττας), Κόκε, Ρουίζ (73΄Τσέζαρεκ), Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης

(www.arisfm.gr)