Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Χάντμπολ Νεανίδων: Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΑΡΗΣ!


Περήφανο έκαναν το Σύλλογο οι νεάνιδες του ΑΡΗ, για ακόμη μία φορά, κατακτώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι «κίτρινες» επιβλήθηκαν με 20-22 της Άρτας εκτός έδρας, σε έναν τελικό, όπου ο ΑΡΗΣ απέδειξε ότι βασίζεται στην ομαδικότητα και τη συλλογική δουλειά.
Τα στοιχεία αυτά βοήθησαν πολύ την ομάδα, σε αντίθεση με τις γηπεδούχες, οι οποίες βασίστηκαν περισσότερο σε δύο βασικές τους αθλήτριες.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ΑΡΗΣ αγωνίστηκε χωρίς τη βασική του αθλήτρια, την Τσομπανίδου, η οποία ήταν τιμωρημένη. Επιπλέον, για δέκα λεπτά η ομάδα αγωνιζόταν χωρίς την Ιγιάγκμπορ, η οποία χτύπησε στο πόδι και χρειάστηκε να παραμείνει εκτός αγωνιστικού χώρου για κάποιο χρονικό διάστημα. Τραυματισμό αντιμετώπισε και η Κοκτσίδου που χτύπησε στο πρόσωπο με την μπάλα.
Παρ’ όλα τα παραπάνω αγωνιστικά προβλήματα με τιμωρίες και τραυματισμούς, ο ΑΡΗΣ με τη συλλογική προσπάθεια και το πείσμα, πήρε αυτό που ήθελε και στέφθηκε Πρωταθλητής.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν γενικά αμφίρροπο. Μόνο με την έναρξη του β’ ημιχρόνου σταθεροποίησαν μια διαφορά ασφαλείας οι φιλοξενούμενες. Ακόμη μία δυσκολία που ξεπέρασαν ήταν το γεγονός ότι η ομάδα δέχτηκε συνεχόμενους δίλεπτους αποκλεισμούς και χρειάστηκε να αγωνίζεται διαδοχικά με παίκτρια λιγότερη.
Στο πρώτο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου το σκορ βρισκόταν στο 3-4, ενώ η λήξη του ημιχρόνου βρίσκει τον ΑΡΗ μπροστά με δύο τέρματα διαφορά (9-11).
Στην επανάληψη, ο ΑΡΗΣ βρισκόταν μπροστά τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ οδεύοντας προς τα τελευταία δευτερόλεπτα η διαφορά διαμορφώθηκε στα δύο τέρματα υπέρ του ΑΡΗ και το τελικό 20-22.
Έτσι, ο ΑΡΗΣ, έχοντας, τον έλεγχο του παιχνιδιού και με το πείσμα και τη θέληση ολοφάνερα στοιχεία των αθλητριών του, στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα του αγώνα:
3-4, 6-6, 9-11
14-15, 18-19, 20-22

Δίλεπτα:
Άρτα: 2/3
ΑΡΗΣ: 3/8

Άρτα(Ντάλας): Ζούγκου, Σαγάνη 1, Τσάκαλου 17, Τσαξίρη, Κυριαζή, Κύρκου, Παπαθανασίου 1, Τσώλη, Τσουρμάνα, Ντιβέρη, Γρούμπα, Χήτα 1, Μαλισιώβα, Νάση

ΑΡΗΣ(Σκανδάλης-Αλμπάνης): Αργυροπούλου, Καλφοπούλου, Κοκτσίδου 3, Γούσιου 4, Παρτάλη, Ιγιάγκμπορ 3, Χαμοσφακίδου, Βογιατζή 2, Μασμανίδου 7, Βασιλειάδου 3, Καρδίτσα, Φάκα, Σαχίνογλου

arisfm.gr