Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Γι’ αυτό είσαι ΑΡΗΣ… Επική πρόκριση στους «32» του Europa League


Όταν στις 27 Αυγούστου ο ΑΡΗΣ κληρωνόταν σε «όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ» απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Ρόζενμποργκ, πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, η αγαπημένη μας ομάδα έμελλε να γράψει Ιστορία, με μια επική πρόκριση στους «32» του Europa League, έχοντας κερδίσει δις την κάτοχο του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, έχοντας υποτάξει στο Κλεάνθης Βικελίδης τους Πρωταθλητές Νορβηγίας και δυσκολέψει στον μέγιστο βαθμό τους Γερμανούς της Λεβερκούζεν.

Η τρανότερη απόδειξη ότι ο ΑΡΗΣ «το έχει», είναι αυτή. Όπως και ότι αξίζει να παλεύεις για κάτι που πιστεύεις, καθώς ομάδα και Λαός, όλοι μαζί και καθένας από το πόστο του, συμπληρώσαμε χρυσές σελίδες στο βιβλίο της Ιστορίας του αγαπημένου μας Συλλόγου, έχοντας μπροστά μας έναν στόχο μεγάλο, ο οποίος πλέον πέρασε στο χρονοντούλαπο και άφησε τη θέση του στον επόμενο μεγάλο.

Όπως και να έχει όμως, για να ζούμε συνέχεια τέτοιες στιγμές, πρέπει στις εγχώριες διοργανώσεις να δείχνουμε πλήρη αυτοσυγκέντρωση και δύναμη, κάτι που επιβάλλεται να συμβεί επιτακτικά στις υπόλοιπες 16 αναμετρήσεις του Πρωταθλήματος.



Με τέρματα των Τσέζαρεκ και Φατί, λοιπόν, στις καθυστερήσεις πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου αντίστοιχα, το σύνολο του Έκτορ Κούπερ κέρδισε με 2-0 τη Ρόζενμποργκ, σε ένα Κλεάνθης Βικελίδης βγαλμένο από τα όνειρα του κάθε Αρειανού οπαδού και με εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, αφήνοντας άφωνους όσους τις παρακολούθησαν ζωντανά και σίγουρα όσους θα τις δουν στο μέλλον, ταξιδεύοντας το όνομα του ΑΡΗ στα πέρατα της Γης.

Η αγαπημένη μας ομάδα προκρίθηκε με το σπαθί της στη φάση των 32 και στις 14:00 της Παρασκευής (17/12) περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από την κλήρωση της Νιόν, σε μια διαδικασία στην οποία θα κληρωθούν και τα ζευγάρια για τη φάση των 16. Ο πρώτος αγώνας για τους «32» διεξάγεται στις 17 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα μετά.

Το ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης ξεκίνησε μέσα σε μια μαγική κιτρινόμαυρη ατμόσφαιρα, με 5 τόνους (!!!) χαρτάκια να κατακλύζουν κάθε σπιθαμή του γηπέδου και το coreo στη θρυλική Θύρα 3, με το Bulldog του SUPER 3, το έτος ίδρυσης του Συνδέσμου 1988 και 5.000 κίτρινα χαρτόνια, να βάζει τα θεμέλια για μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά της ΑΡΕΙΑΝΑΡΑΣ.

Στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης ο ΑΡΗΣ πίεσε τους Νορβηγούς και απείλησε σε φάσεις με Κόκε, Τόχα, Χαβίτο και Μίσελ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο Τσέζαρεκ ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο αυστριακός διαιτητής Αϊνβάλερ αρνήθηκε το καταφανέστατο πέναλτι, ενώ στο 40’ η Ρόζενμποργκ απείλησε για πρώτη φορά την εστία μας.

ΓΚΟΛ! Η ώρα για το γκολ που θα «ξεμπούκωνε» την ομάδα, είχε έρθει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Κόκε επιχείρησε το σουτ και μετά από κόντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε με υπερένταση, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Τσέζαρεκ από κοντά με το κεφάλι την έστειλε να αναπαυθεί στα δίχτυα των Νορβηγών.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 55ο λεπτό ο Αϊνβάλερ αρνήθηκε για δεύτερη φορά ολοκάθαρο πέναλτι στον ΑΡΗ, όταν ο Κόκε βγήκε τετ α τετ και ανατράπηκε από πίσω.

Ένα τέταρτο πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο Σηφάκης είπε «όχι» σε σουτ της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ στο 85’ ο Ρουίς έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με εκτέλεση φάουλ.

ΓΚΟΛ! Το «κερασάκι στην τούρτα» της μαγικής Αρειανής βραδιάς έβαλε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φατί, που είχε εισέλθει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο, με ένα εξαιρετικό γκολ. Ο Γάλλος μέσος πήρε την μπάλα σχεδόν στη γραμμή της περιοχής, την πέρασε πάνω από τον αντίπαλό του και πλάσαρε στην εστία της Ρόζενμποργκ για το τελικό 2-0, σφραγίζοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Μετά από τη λήξη της αναμέτρησης με τη Ρόζενμποργκ και τη μεγάλη πρόκριση του ΑΡΗ στην επόμενη φάση του θεσμού, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ επεσήμανε στις δηλώσεις του:

«Αρχικά, θέλω να συγχαρώ τον κόσμο που κατέκλυσε το γήπεδο, πραγματικά άξιζε τη νίκη. Κάναμε υπερπροσπάθεια στη διοργάνωση και προχωράμε μπροστά. Προκριθήκαμε από έναν όμιλο, από τον οποίο στα χαρτιά δεν ήμασταν εκ των φαβορί. Όσοι είναι κοντά στην ομάδα, γνωρίζουν την ευθύνη που απορρέει από τέτοιες στιγμές.

Είχαμε πει ότι κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία. Και πράγματι, χωρίς να θέλω να κάνω τον διπλωμάτη, η αισιοδοξία μας ήταν ίδια με αυτή του κόσμου. Όμως, δεν αρκεί μόνο αυτή στο ποδόσφαιρο, χρειάζονται κι άλλα πράγματα.



Αν έχεις πίστη και δουλεύεις σκληρά, τότε κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα που θα έχεις. Οι οπαδοί της ομάδας μάς στήριξαν όταν είχαμε νευρικότητα. Τώρα έχουμε κάποιες ώρες να διασκεδάσουμε αυτή την πρόκριση και αμέσως μετά να επικεντρωθούμε στο Πρωτάθλημα».

* Στα θετικά της ημέρας προστίθεται και η αιμοδοσία που διοργανώθηκε από τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ στο κολυμβητήριο του ΑΣ στο Κλεάνθης Βικελίδης, υπέρ της τράπεζας που διατηρεί ο Φορέας και στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι μέσω του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Β’ Όμιλος – 6η αγωνιστική

ΑΡΗΣ – Ρόζενμποργκ 2-0
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Η τελική βαθμολογία

1. Μπάγερ Λεβερκούζεν 12β
2. ΑΡΗΣ 10β
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 8β
4. Ρόζενμποργκ 3β



www.super3.gr