Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Φινάλε με νίκη(91-70) επί της Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ

Ο Άρης επικράτησε της Χαποέλ Γκαλίλ Γκιλμπόα με 91-70, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στη φάση του Eurocup κάνοντας ένα σερί 5-1. Η ομάδα μας είχε ως κορυφαίους τους Μπράουν με 19 πόντους Τάκερ και Μπορόβνιακ με 13 πόντους, Σλούκα με 11 πόντους και το Χαραλαμπίδη με 10. Στην επόμενη φάση η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τη Γερμανική Γκέτινγκεν, τη γαλλική Λε Μάν και μια εκ των Μπουντούτσνοστ ή Μπουντιβέλνικ.

Ο Άρης ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς να προσέχει ιδιαίτερα στην άμυνα του γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος παίρνοντας ένα προβάδισμα 6-12. Η ομάδα μας κάνοντας ένα σερί 7-0 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι με σκορ 19-17 με καλάθι του Μπράουν. Με δυο συνεχόμενα τρίποντα του Γιβζόρι, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 25-21.Και στο δεύτερο δεκάλεπτο η Χάποελ συνέχισε να είναι εύστοχη με αποτέλεσμα το δεύτερο δεκάλεπτο να κλείσει με σκορ 45-42 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης έπαιξε εξαιρετική άμυνα περιορίζοντας τον αντίπαλό του. και κάνοντας ένα σερί 18-2(60-47) 3’50’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η τελευταία περίοδος είχε τυπική διαδικασία καθώς η ομάδα μας έφτασε τη διαφορά στους 20 πόντους( 80-60,82-62,84-64) και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με σκορ 91-70.

Διαιτητές: Μιτχάνα, Νέσκοβιτς, Ράιτερ

Δεκάλεπτα: 21-25, 42-45, 68-55, 91-70

ΑΡΗΣ(Ντρούκερ): Μπράουν 19(3), Ντάνστον 8, Ταπούτος 9(1), Τσαϊρέλης 5, Χαραλαμπίδης 10(1), Σκορδίλης 3, Μπορόβνιακ 13, Χρυσικόπουλος, Σλούκας 11(1), Τάκερ 13(1)

ΧΑΠΟΕΛ ΓΚΑΛΙΛ ΓΚΙΛΜΠΟΑ(Λούμπιν): Μπεν, Γκόρντον 1, ΜακΚλίντον 6(2), Γιβζόρι 10(2), Μέκελ 10, Γκριν 14(1), Κάρτερ 5, Κοζικάρο 2, Καζαρνόβσκι 14, Γουίλκερσον 8.

Ο προπονητής του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ μετά το τέλος της σημερινής αναμέτρησης δήλωσε: «Πετύχαμε αυτό που θέλαμε στον όμιλό μας με 5-1 ρεκόρ. Φυσικά η πρωτιά αυτή δεν σημαίνει κάτι για την επόμενη φάση. Αυτό που θέλαμε σήμερα, πριν τη διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων ήταν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας παίζοντας καλό μπάσκετ και καλή άμυνα πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Μιλήσαμε με τους παίκτες μας πριν το παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι είχαμε ήδη προκριθεί ως πρώτοι στον όμιλό μας αλλά επειδή έχουμε περηφάνια θέλουμε αγωνιζόμαστε καλά σε κάθε παιχνίδι. Αυτό κάναμε και σήμερα και γι’ αυτό το λόγο είμαι πολύ χαρούμενος. Θα είμαστε σε ένα δυνατό γκρουπ στη συνέχεια και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ, Λιόρ Λούμπιν τόνισε: « Παίξαμε δυο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ήμασταν πολύ καλοί παίζαμε καλό μπάσκετ. Σε αντίθεση με το δεύτερο που το παιχνίδι μας ήταν τραγικό δείχνοντας την κακή πλευρά της ομάδας. Δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις στον τρόπο παιχνιδιού του Άρη, είχαμε άσχημα στατιστικά και έτσι χάσαμε . Ο Άρης είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Διαθέτει καλούς ξένους όπως ο Μπράουν και ο Τάκερ και πολύ καλούς έμπειρους Έλληνες παίκτες. Καλή επιτυχία στη συνέχεια της διοργάνωσης για τον Άρη».

Ο αρχηγός της ομάδας μας, Νίκος Χατζηβρέττας, δεν αγωνίστηκε στο σημερινό παιχνίδι γιατί είχε κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

www.arisbc.gr