Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΗΣ - Ατλέτικο Μαδρίτης : 1 - 0 Καλώς ήρθατε στον Πλανήτη ΑΡΗ...


Το πιστεύαμε, το παλέψαμε, μοχθήσαμε πολύ, ομάδα και Λαός, και μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή Ιστορία του ΑΡΗ γράφτηκε στο απόρθητο κάστρο του Κλεάνθης Βικελίδης.

Η κάτοχος του Τροπαίου και προσφάτως και υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν άντεξε στην πίεση των 42 χρόνων αήττητου, δεν άντεξε στην «κόλαση» που δημιούργησαν 23.000 οπαδοί του ΑΡΗ, δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει σχεδόν καμία από τις αδιαμφισβήτητες αρετές της.

Πολύ απλά, γιατί ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ. Πολύ απλά, γιατί έτσι και ακόμα καλύτερα πρέπει να είμαστε σε κάθε ματς.

Με φωνή που τσακίζει κόκαλα και σπάει τσιμέντα, με συμπαράσταση που ανάγκασε τους πολυπληθείς απεσταλμένους των ισπανικών μέσων και τους αστέρες της Ατλέτικο, να κάνουν μια βαθιά υπόκλιση για το «μοναδικό λατινοαμερικάνικο γήπεδο στην Ευρώπη», ένα γήπεδο στο οποίο ισχύει ο δικός μας νόμος, ο νόμος του Λαού του ΑΡΗ.

Με ένα γκολ του Χαβίτο στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης και με απίστευτες χαμένες ευκαιρίες, ο ΑΡΗΣ καλωσόρισε τον πλανήτη στον… δικό του «πλανήτη». Η εικόνα της ομάδας που κέρδισε – και μάλιστα, άνετα – την κάτοχο του Europa League και τα όσα διαδραματίστηκαν στο κάστρο μας, έκαναν τον γύρο όλου του κόσμου.

Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο Χαριλάου, έζησαν μια μοναδική, κιτρινόμαυρη, Αρειανή, οπαδική βραδιά.

Με τις κορδέλες στη θρυλική Θύρα 3 να κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά, με 4 τόνους χαρτάκια να προκαλούν κίτρινη θύελλα στην είσοδο των ομάδων, με 50 σημαίες του SUPER 3 να πλημμυρίζουν κάθε γωνιά της κερκίδας μας και με ένα κόσμο να πάλλεται για δύο ώρες, η ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ της ζωής μας υπέταξε την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία προφανώς και θα θυμάται για καιρό το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου, όπως ανάλογα βράδια έχουν να θυμούνται εδώ και αρκετές δεκαετίες, πολλά ακόμη ευρωπαϊκά μεγαθήρια.

Αυτός ο ΑΡΗΣ και αυτός ο κόσμος, μπορούν να καταφέρουν πολλά, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, μπορούν να γράψουν πολλές πολλές ακόμα στιγμές Ιστορίας.

Πιστέψτε το, συσπειρωθείτε γύρω από τον Σύλλογο, γίνετε όλοι μέλη στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, ελάτε κοντά στον Σύνδεσμο για να ζήσετε το ανεπανάληπτο Yellow Trip και πάμε όλοι μαζί να καλωσορίσουμε την ανθρωπότητα στον δικό μας πλανήτη, τον ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ…
Το φιλμ της μεγάλης νίκης

Ο ΑΡΗΣ ξεκινά το παιχνίδι δυνατά και παθιασμένα. Στο 3’ ο Χαβίτο επιχειρεί το δυνατό σουτ και η μπάλα φεύγει ελάχιστα έξω από το δοκάρι της Ατλέτικο. Η πίεση των ποδοσφαιριστών του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ασφυκτική και η δύναμη που δίνει η κερκίδα στην ομάδα, τρομακτική.

Το πρώτο 10λεπτο έχει μόλις συμπληρωθεί και σε κόρνερ του Μενδρινού, η μπάλα παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα, με τον αντίπαλο πορτιέρο να κάνει την πρώτη από τις πολλές σωτήριες επεμβάσεις του.

Ακολουθεί το μακρινό σουτ του Μίσελ στο 12ο λεπτό και η πολύ καλή στιγμή με Ρουίς – Λαζαρίδη σε κόρνερ του Μενδρινού στο 17’.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώνεται με 0-0 και τον ΑΡΗ να έχει δείξει τα «δόντια» του στην Ατλέτικο. Το δεύτερο 45λεπτο ξεκινάει με μια δύσκολη στιγμή για την εστία μας, ενώ στο 50’ ο Ρουίς δεν καταφέρνει να πιάσει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Φατί επιχειρεί μακρινό σουτ που καταλήγει λίγο άουτ, ενώ στο 55’ η κακή διαιτησία κάνει και πάλι την εμφάνισή της σε παιχνίδι του ΑΡΗ, αυτή τη φορά ευρωπαϊκό, αφού σε εκτέλεση φάουλ του Μενδρινού, η μπάλα προσκρούει πεντακάθαρα σε χέρι αντιπάλου, όμως κανείς από τους 3 (διαιτητή και βοηθούς) που ελέγχουν τη φάση, δεν καταλογίζει το πέναλτι.

ΓΚΟΛ! Έχουμε φτάσει στο 59ο λεπτό και ο Χαβίτο πετυχαίνει ακόμα ένα ιστορικό γκολ για την αγαπημένη μας ομάδα. Οι αμυντικοί της Ατλέτικο διώχνουν την μπάλα και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, αφού τη στοπάρει μαεστρικά, τη στέλνει με αριστερό σουτ στα δίχτυα της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης.

Το Κλεάνθης Βικελίδης είναι ένα βήμα πριν από το να γκρεμιστεί και η Ατλέτικο περνάει μια από τις πιο εφιαλτικές βραδιές της σύγχρονης ιστορίας της. Το γήπεδο γέρνει, ομάδα και Λαός «συνδυάζονται» σχεδόν τέλεια και το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Στο 70’ λεπτό Ρουίς και Κόκε αλλάζουν την μπάλα με «1-2», ο Ισπανός πιάνει το σουτ που στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο Γουατεμαλτέκος στην επαναφορά επιχειρεί νέο σουτ, που αυτή τη φορά προσκρούει την τελευταία στιγμή σε πόδι αμυνομένου.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Σηφάκης βρίσκεται σε ετοιμότητα και αποσοβεί τον κίνδυνο για την εστία μας, ενώ στο 82’ ο Μίσελ σεντράρει για τον Κόκε, το σουτ του οποίου αλλοιώνει ο αντίπαλος τερματοφύλακας και στέλνει την μπάλα κόρνερ, σε μια ακόμα μεγάλη στιγμή για την αγαπημένη μας ομάδα.

Ο Ρουίς στο 83’ επιχειρεί το σουτ παρά την πίεση του αντιπάλου του, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σηφάκης λέει και πάλι «όχι» στους Ισπανούς.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται και ο κόσμος βρίσκεται σε παραλήρημα. Ο ΑΡΗΣ έχει κερδίσει την Ατλέτικο και το επόμενο μαγικό ευρωπαϊκό βράδυ είναι στο Τροντχάιμ στις 30 του μήνα, αφού πρώτα κάνουμε μια «στάση» στη Νέα Σμύρνη, όπου στόχος μοναδικός είναι το διπλό…
(www.super3.gr)