Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Λουκόιλ Ακαντέμικ - ΑΡΗΣ : 74 - 78



Κέρδισε την πρώτη «μάχη»
Τη Λουκόιλ Ακαντέμικ αντιμετώπισε ο ΑΡΗΣ στο Ουνιβερσιάντα Χολ της Σόφιας, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της προκριματικής φάσης του Eurocup, παίρνοντας την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη με 74-78.
Οι οπαδοί του ΑΡΗ δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το πλευρό του θεού του πολέμου, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους και στηρίζοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό ασταμάτητα την ομάδα της καρδιάς τους.
Το σύνολο του Σαρόν Ντρούκερ ξεκίνησε με τη βασική πεντάδα των Χατζηβρέττα,Τάκερ,Ταπούτου, Ντάνστον και Πιρς.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Λουκόιλ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 10-0, ενώ ο ΑΡΗΣ δυσκολεύτηκε να βρει το δρόμο προς τη ρακέτα. Τον πρώτο πόντο σημείωσε περίπου μετά από τα πρώτα 5’ της αναμέτρησης ο Χρήστος Ταπούτος, με την εύστοχη εκτέλεση σε μία από τις δύο βολές, μετά από φάουλ που έγινε πάνω σε παίκτη του ΑΡΗ. Αμέσως μετά ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ πέτυχε το πρώτο εύστοχο σουτ δύο πόντων και μείωσε σε 12-3.
Η βουλγάρικη ομάδα αύξησε κι άλλο τη διαφορά (17-8) με τρίποντο του Μπόουμαν. Ο Τάκερ, όμως, βρίσκοντας τα πατήματά του, με συνεχόμενα εύστοχα σουτ μείωσε σε 19-14. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ φάνηκε να δυσκολεύεται να βρει τη χημεία του, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κάνει την υπέρβαση και να προσπεράσει την «οικοδέσποινα» Λουκόιλ.
Ο Ταπούτος μείωσε σε 28-20, ενώ ο ίδιος παίκτης μετά από λίγο ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για πρώτη φορά στον αγώνα (31-25). Δύο περίπου λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το σκορ βρισκόταν στο 37-27.
Με τρίποντο ο Κουμπούρας έγραψε το 37-33 και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη , ο Καμπάλα αύξησε για τη Λουκόιλ σε 41-33. Στη συνέχεια, καλάθι πέτυχε ο Στόικοφ, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και φάουλ, με αποτέλεσμα να κάνει το 44-33.
Οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ ακολούθησαν τις οδηγίες του προπονητή τους κατά γράμμα, παίζοντας πολύ καλή άμυνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 50-51. Ο προπονητής των βούλγαρων αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ.
Παρά το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ ανέβασε τόσο άμυνα όσο και επίθεση, μέσω των αιφνιδιασμών του, η Λουκόιλ διατηρούσε το προβάδισμά της.
Λίγο πριν από την εκπνοή της τρίτης περιόδου, ο Τάκερ ευστόχησε σε δίποντο και πήρε το φάουλ μάλιστα, διαμορφώνοντας το 59-58. Έτσι, η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε λίγο μετά, με τον ΑΡΗ να βρίσκεται πίσω με 3 πόντους (61-58).
Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, ο ΑΡΗΣ προσπέρασε τη Λουκόιλ (63-64), αλλά οι γηπεδούχοι ευστόχησαν αμέσως σε τρίποντο, περνώντας και πάλι μπροστά με 66-64.
Επιδεικνύοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο ο ΑΡΗΣ διατήρησε το προβάδισμά του, με την κατά πολύ ανεβασμένη απόδοση του Πιερ Πιρς στο δεύτερο ημίχρονο και την εξαιρετική απόδοση του Πι Τζέι Τάκερ.
Το τέλος θα βρει τον ΑΡΗ νικητή με 4 πόντους διαφορά (74-78), έχοντας κερδίσει την πρώτη «μάχη» και παίρνοντας έτσι την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη για τη νέα αγωνιστική χρονιά.
Αναλυτικά τα δεκάλεπτα του αγώνα:
19-14, 37-33, 61-58, 74-78
Λουκόιλ: Χιθ, Τζέιμς 10, Μπόυομαν 18 (2), Αβράμοφ, Μπάνεφ 6, Στόικοφ 9 (1), Βεσελίνοφ, Στογιανόβσκι 13 (3), Καμπάλα 6, Πίτερσον 12 (2).
Αρης: Πιρς 14 (1), Ντάνστον 4, Ταπούτος 12 (1), Τάκερ 26, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 2, Χαραλαμπίδης 2, Σκορδίλης, Κουμπούρας 3 (1), Μπορόβνιακ 15, Χρυσικόπουλος.
Μαρία-Ελένη Κουλούρη
www.arisfm.gr