Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΗΣ - Περιστέρι : 77 - 61

Ιδανική πρεμιέρα στο Αλεξάνδρειο
Στην πρώτη του αναμέτρηση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για τη νέα αγωνιστική χρονιά, ο ΑΡΗΣ υποδέχθηκε το Περιστέρι, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του Κυπέλλου και πήρε τη νίκη με 77-61.
Οι οπαδοί του ΑΡΗ «κιτρίνισαν» το Αλεξάνδρειο από νωρίς, με μοναδικό σκοπό να βρεθούν στο πλευρό του Αυτοκράτορα, ο οποίος από την πλευρά του άφησε πολλές υποσχέσεις για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε.
Αγωνιστικά, ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με την πεντάδα των Κουμπούρα, Τάκερ, Ταπούτο, Χατζηβρέττα και Ντάνστον. Το πρώτο καλάθι για τους παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ ήρθε από τον Ταπούτο ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων τέσσερα περίπου λεπτά από την έναρξη του αγώνα (3-5). Ο ίδιος, μάλιστα, αμέσως μετά ευστόχησε σε ένα ακόμη σουτ τριών πόντων (6-7).
Ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ, που πέρασε στο παιχνίδι ,πολύ γρήγορα σημείωσε τέσσερις πόντους και ο ΑΡΗΣ πέρασε μπροστά στο σκορ με 12-8. Στη συνέχεια, ο Ταπούτος με «τρίποντη βόμβα» διεύρυνε κι άλλο το σκορ και η λήξη του πρώτο δεκαλέπτου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 17-11.
Ο Δημήτρης Βεργίνης αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς τραυματίστηκε σε μία φάση του αγώνα.
Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά (21-19) με εύστοχο τρίποντο. Μετά από το αντιαθλητικό φάουλ του Νίκου Χατζηβρέττα η ομάδα του Περιστερίου – με την εύστοχη εκτέλεση βολών- διαμόρφωσε το 25-22.
Με την εύστοχη εκτέλεση δύο βολών, όμως, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου από τον Χαραλαμπίδη, ο ΑΡΗΣ πέρασε μπροστά με 33-32, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο Νίκος Χατζηβρέττας κέρδισε φάουλ από τον Παπανικολάου και ο ΑΡΗΣ πέρασε μπροστά με τρεις πόντους (39-36). Η διαφορά μεγάλωσε υπέρ των γηπεδούχων με εξαιρετική ενέργεια του Τάκερ (43-36). Ο αρχηγός της ομάδας ήταν αυτός που με έμμεσο τρίποντο μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά για τον ΑΡΗ (49-36).
Ο τεχνικός του Περιστερίου κάλεσε τάιμ άουτ τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ αύξησε κι άλλο τη διαφορά στους 17 πόντους (53-36), αφού οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ ακολούθησαν μία «ξέφρενη» πορεία κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου.
Η τρίτη περίοδος του αγώνα ολοκληρώθηκε με το 63-45 και τον ΑΡΗ να έχει θέσει τις βάσεις για ένα άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι.
Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος του αγώνα ο ΑΡΗΣ κράτησε τον σταθερό και γρήγορο ρυθμό που είχε αναπτύξει, με αποτέλεσμα η διαφορά «ασφαλείας» που είχε δημιουργήσει να διατηρηθεί (73-59).
Ο Αυτοκράτορας ΑΡΗΣ, προσφέροντας ως θέαμα καλό μπάσκετ στους οπαδούς του, επιβλήθηκε 77-61 του Περιστερίου.
Με όπλο του το ομαδικό πνεύμα, τις γρήγορες αντεπιθέσεις και την πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ο ΑΡΗΣ πήρε τη νίκη κόντρα στο Περιστέρι για τη 2η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου και πλέον περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση Ερμής Λαγκάδα – Αρκαδιακός. Ο επόμενος αγώνας του ΑΡΗ θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας την Κυριακή (03/10).
Αναλυτικά τα δεκάλεπτα του αγώνα:
17-11, 33-32, 63-45, 77-61
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΡΗΣ: Βεργίνης, Ντάνστον 4, Ταπούτος 18 (3τρ., 10ρ.), Τάκερ 18 (7ρ.), Τσαϊρέλης 2, Χατζηβρέττας 11, Χαραλαμπίδης 2, Κουμπούρας 8, Μπορόβνιακ 14 (6ρ.), Χρυσικόπουλος
Περιστέρι: Β. Μάντζαρης 7, Κινγκ 15 (3), Παπανικολάου 11 (1), Λούμπι 11 (13ρ.), Σκοτ 7 (1), Μότσνικ 5, Πέτρουλας 5, Σένσλεϊ

Μαρία-Ελένη Κουλούρη
(www.arisfm.gr)