Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

(Κύπελλο) Ίκαροι Σερρών - ΑΡΗΣ : 61 - 80

Τους Ίκαρους Σερρών αντιμετώπισε ο ΑΡΗΣ εκτός έδρας στο ΔΑΚ Σερρών και πήρε τη νίκη με 61-80, στην πρώτη του επίσημη αναμέτρηση για τη νέα αγωνιστική χρονιά, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο Αυτοκράτορας ΑΡΗΣ για ακόμη μία φορά είχε στο πλευρό του τους οπαδούς του, οι οποίοι δε σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν και να στηρίζουν το σύνολο του Σαρόν Ντρούκερ στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι.
Στο αγωνιστικό κομμάτι και το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο ΑΡΗΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν ένα προβάδισμα μέχρι και της τάξεως των 10 πόντων (14-4). Παρ’ όλα αυτά, δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Χατζηβρέττα και Ταπούτο βοήθησαν σημαντικά, ώστε ο ΑΡΗΣ να μειώσει τη διαφορά (16-10). Ο τελευταίος, μάλιστα, με εύστοχο σουτ δύο πόντων έκανε το 18-12 στη συνέχεια. Ένα λεπτό πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε σουτ τριών πόντων (21-14,) αλλά ο Ταπούτος τελείωσε υποδειγματικά την επόμενη φάση και έκανε το 21-16.
Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον ΑΡΗ πίσω στο σκορ με 21-17.
Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου το σύνολο του Σαρόν Ντρούκερ ισοφάρισε το παιχνίδι (21-21), ενώ στη συνέχεια πέρασε μπροστά στο σκορ με 24-26.
Ο Βεργίνης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή του ημιχρόνου και έτσι ο ΑΡΗΣ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πάρει το προβάδισμα στον αγώνα με 31-38.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ακόμη πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, ανεβάζοντας τόσο την επίθεση, όσο και την άμυνά τους. Ο ΑΡΗΣ έδειξε πως το μόνο που έμενε ήταν να βρει τα «πατήματά» του μέσα στο γήπεδο.
Έτσι, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο ΑΡΗΣ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με διψήφιο αριθμό πόντων (42-33). Ο Χαραλαμπίδης με εύστοχο τρίποντο έγραψε το 51-38 στη συνέχεια.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα του τρίτου δεκαλέπτου ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ πέτυχε καλάθι και κέρδισε φάουλ, με αποτέλεσμα το σκορ να διαμορφωθεί στο 46-60 και ο ΑΡΗΣ να βρεθεί μπροστά με 14 πόντους.
Η τέταρτη περίοδος ήταν «σαρωτική», καθώς ο ΑΡΗΣ δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους. Μέσα σε λίγα λεπτά, με εξαιρετική άμυνα οι φιλοξενούμενοι μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά, διαμορφώνοντας το 46-65.
Οδεύοντας προς το τέλος της τέταρτης περιόδου η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ έμοιαζε ασταμάτητη. Η ομαδική δουλειά και η καλή συνεργασία μεταξύ των παικτών απέδωσαν αποτελεσματικά στην πρώτη αναμέτρηση του ΑΡΗ για το θεσμό του Κυπέλλου.
Περίπου δύο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, ο ΑΡΗΣ βρισκόταν μπροστά με 20 πόντους διαφορά (59-79).
Το τέλος του αγώνα βρήκε τον ΑΡΗ στην επόμενη φάση του θεσμού του Κυπέλλου, έχοντας επιβληθεί 61-80 των Ικάρων Σερρών.
Αναλυτικά τα δεκάλεπτα του αγώνα:
21-17, 31-38, 46-60, 61-80

Μαρία-Ελένη Κουλούρη
(www.arisfm.gr)