Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ο γνωστός κλαρινοσυλλέκτης εθεάθη στο Παλέ…


Παρά 1… 69 έκανε ο συμπολίτης στο θρυλικό κιτρινόμαυρο Παλέ ντε Σπορ, καθώς επιδόθηκε στη γνωστή του εδώ και χρόνια κλαρινοσυλλογή και ξέφυγε από τον Αυτοκράτορα ΑΡΗ με το τιμητικό 81-68.

Μέσα σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο και με τον SUPER 3 να δημιουργεί εικόνα και να βγάζει ήχους που παραπέμπουν σε άλλη διάσταση, η αγαπημένη μας ομάδα πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Πρωτάθλημα, χωρίς να δυσκολευτεί και ιδιαίτερα απέναντι στην ομάδα που τραβάει τα πάνδεινα εδώ και δεκαετίες όταν αντιμετωπίζει τον ΑΡΗ και που το κόμπλεξ που της είχε δημιουργήσει ο αγαπημένος μας Σύλλογος, θα τη συντροφεύει αιώνια.

Τα 21 αυτοκρατορικά λάβαρα κρέμονταν στην οροφή του Παλέ, το πέταλο σκεπάστηκε από το coreo που ετοίμασε με μεράκι ο SUPER 3 και για περισσότερες από δύο ώρες, το πάρτι στις κερκίδες έδωσε το έναυσμα και την ώθηση στο σύνολο του Σαρόν Ντρούκερ, να ισοπεδώσει κατά διαστήματα τον αντίπαλό του και να δώσει χαρά και περηφάνια στον κόσμο του ΑΡΗ.

Το 12-4 στο πρώτο πεντάλεπτο με δύο τρίποντα του Ταπούτου, ήταν απλά μόνο η αρχή. Τη σκυτάλη ανέλαβε στη συνέχεια ο Τάκερ για το 16-12, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν πρόσκαιρα σε 18-18, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ένα γρήγορο 6-0 έφερε τον ΑΡΗ μπροστά με 24-18 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +7 (28-21) λίγο αργότερα, όμως τον ΑΡΗ να χάνει για λίγο την αυτοσυγκέντρωσή του και να επιτρέπει στους αντιπάλους να περάσουν μπροστά με 30-31.

Ακολούθησε ένα νέο 6-0 του ΑΡΗ για το 36-31, με το ημίχρονο να λήγει με το σκορ στο 39-34 και τον Ταπούτο να έχει ήδη πετύχει 15 πόντους.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον συνήθη τρόπο στα ΑΡΗΣ – παοκ, καθώς η αγαπημένη μας ομάδα μπήκε αποφασισμένη να διατρανώσει ότι «τα ψέματα είχαν τελειώσει». Ξανά 6-0 στην αρχή για το 45-34 και από εκεί και ύστερα, όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους.

Η τρίτη περίοδος έληξε με τη διαφορά στο +16 (60-44) και τον ΑΡΗ να φτάνει στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου στο 63-44. Η διαφορά έπεσε στη συνέχεια (65-52), αλλά ο ΑΡΗΣ ήθελε να «παίξει» λίγο ακόμα με τη συμπολίτισσα και ανέβασε ξανά τον… πήχη, φτάνοντάς τον μέχρι τους 22 πόντους (τον πήχη…) για το 78-56.

Το τελικό 81-68 βρήκε τον γνωστό κλαρινοσυλλέκτη να έχει κάνει την εμφάνισή του για μία ακόμη φορά στο Παλέ ντε Σπορ και να ψάχνει εναγωνιωδώς να βρει σαμπάνιες, για να γιορτάσει με την ψυχή του, το τιμητικό σκορ με το οποίο έφυγε από το γήπεδο.

Επόμενος αντίπαλος για τον ΑΡΗ – και σαφώς πιο δύσκολος – ο Ηλυσιακός, το επόμενο Σάββατο (13/11, 19:00) στο κλειστό γήπεδο των Ιλισίων.

ΑΡΗΣ (Ντρούκερ): Πιρς 5 (1), Ντάνστον 8, Ταπούτος 22 (3), Τάκερ 17, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 8, Χαραλαμπίδης 4, Κουμπούρας 5, Μπορόβνιακ 8, Σλούκας 4.
(www.super3.gr)