Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

SUPER-3 : 60 (!!!) και συνεχίζουμε...


Δεν υπάρχει πιο χαρούμενη στιγμή για μία οικογένεια, από εκείνη, που τα μέλη της αυξάνονται. Με αφορμή την ανακοίνωση της ίδρυσης του SUPER 3 Ιωαννίνων, αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στην πρόοδο του Συνδέσμου στον τομέα της ίδρυσης και επανίδρυσης παραρτημάτων. Σε μια χώρα που οι αριθμοί ευημερούν εις βάρος των ανθρώπων, αλλά που στη πραγματικότητα η λιτότητα κυριαρχεί στη ζωή μας, ο SUPER 3 εμφανίζει «πληθωριστικές» τάσεις. Όπως αρμόζει σ’ έναν Σύνδεσμο που πάντα ήταν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, πληθωρικός.

Για όλους όσοι είναι μέλη στον Σύνδεσμο, ο αριθμός μητρώου μέλους έχει μοναδική σημασία. Είναι ο «δικός» τους αριθμός που σε συναισθηματική αξία είναι ανεκτίμητος. Στον μακρύ κατάλογο των παραρτημάτων έλαχε στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων και στο εκεί παράρτημα, να ‘χει το Νο 60. Ζωή να ‘χουν, φτάσαμε λίγο πριν την ολοκλήρωση του έτους, σ’ αυτό το υψηλότατο νούμερο Αρειανών Συνδεσμιακών πυρήνων στην Ελληνική - κι όχι μόνο - επικράτεια και μια αποτίμηση και ταυτόχρονα ανασκόπηση των πεπραγμένων είναι επιβεβλημένη.

Χρονικό σημείο αφετηρίας θα ορίσουμε το σημειολογικό, πια, 2006, χρονιά-ορόσημο για τον ΑΡΗ της νέας εποχής που έμελλε να ‘χει ανάλογο αντίκτυπο και στον SUPER 3. Στην 4ετία 2006-2010, ο Σύνδεσμος, ούτε λίγο, ούτε πολύ είχε 35 ιδρύσεις-επανιδρύσεις παραρτημάτων. Για την ακρίβεια, οι ιδρύσεις έφτασαν, με των Ιωαννίνων, τις 26 και οι επανιδρύσεις τις 9. Σε ποσοστιαία αναλογία, αυτό σημαίνει ότι το 58% της σημερινής δύναμης του SUPER 3 διαμορφώθηκε μέσα στην τετραετία της αναγέννησης του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ !

Είναι ενδεικτικό της γενικότερης δυναμικής που διαμορφώθηκε και στο οπαδικό κομμάτι του συλλόγου, μετά το 2006. Αν μάλιστα, αναλογιστούμε ότι στις 35 επανιδρύσεις, οι 17 (σχεδόν το 50%) αφορούν παραρτήματα εκτός νομού Θεσσαλονίκης, τότε η δυναμική που ανέπτυξε ο Αρειανός κόσμος είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Προχωρώντας στην γεωγραφική κατανομή των 60 Συνδέσμων SUPER 3, διαπιστώνουμε ότι οι 21 από αυτούς εδρεύουν στο νομό Θεσσαλονίκης, οι 26 στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας, οι 11 εκτός Μακεδονίας, ενώ υπάρχουν και δυο παραρτήματα εκτός Ελλάδας. Δηλαδή τα 2/3 των παραρτημάτων του SUPER 3, έχουν έδρα πόλεις και χωριά εκτός νομού Θεσσαλονίκης !

Ένας ακόμη μύθος που καλλιεργήθηκε από τα ελεγχόμενα, μέχρι πρότινος, ΜΜΕ της πόλης, καταρρίπτεται πανηγυρικά. Η οπαδική εξάπλωση του ΑΡΗ σ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα έχει ρυθμούς φρενίτιδας, σε σημείο να «ξεφυτρώνουν» κάθε χρόνο, σχεδόν, 10 νέα παραρτήματα ή επανιδρύσεις παλαιότερων (35 συνολικά σε 4 χρόνια). Ενδεικτικά τις δυο τελευταίες χρονιές (2009 και 2010) είχαμε ρεκόρ στις επανιδρύσεις με 10 και 11 αντίστοιχα, κάτι που, αναλογικά, σημαίνει ένας νέος σύνδεσμος κάθε μήνα !

Για όλους αυτούς που οραματιστήκαν το - μακρινό, σήμερα - 1988, έναν ΑΡΗ πανίσχυρο οπαδικά, και με νοοτροπία νικητή, οι αριθμοί που παραθέσαμε είναι μια μεγάλη δικαίωση των κόπων και των προσπαθειών μας. Ο Σύνδεσμος πέρασε πολλά σ’ αυτές τις δυο δεκαετίες. Στοχοποίηση από τον ίδιο τον επίσημο ΑΡΗ, ακόμα και εσωτερικές έριδες στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας που, ίσως, σε κάποιους έδιναν την ψευδαίσθηση της συρρίκνωσης του SUPER 3, αλλά σήμερα, τα στοιχεία είναι ισοπεδωτικά.

Ο Σύνδεσμος διάγει την καλύτερη περίοδο της λειτουργίας του. O SuperAris, τα πανελλήνια συνέδρια, το SuperShop, η κίτρινη ζώνη στο ραδιόφωνο, το www.super3.gr, το forum του συνδέσμου, μα πάνω απ’ όλα αυτές οι χιλιάδες ψυχές εφήβων, μεγαλυτέρων σε ηλικία, αλλά και των ώριμων, σήμερα, Αρειανών της πρώτης γενιάς, είναι η «προίκα», η παρακαταθήκη και η προσφορά του Συνδέσμου στο μεγαλείο του ΑΡΗ μας.

Ποτέ άλλοτε, στην ιστορία του οπαδικού κινήματος, ένας Σύνδεσμος δεν υπήρξε τέτοιος καταλύτης εξελίξεων και αναμόρφωσης ενός Αθλητικού Συλλόγου. Ο SUPER 3 γεννήθηκε μεγάλος κι ο προορισμός του ήταν η κορυφή. Σήμερα, με συγκίνηση για όσα πετύχαμε, αλλά και με το βλέμμα στο μέλλον ταυτόχρονα, θέλουμε να φτάσουμε στα όρια μας. Όπως, εύστοχα, λέει μια ξενόφερτη ρήση: «sky is our limit»

Εκεί οραματιζόμαστε τον Σύνδεσμο. Στον ουρανό. Η γιγάντωση δεν φέρνει επανάπαυση. Αντίθετα μάλιστα, συνεχίζουμε στον ίδιο φρενήρη ρυθμό με νέα παραρτήματα, κυψέλες αγάπης και αφοσίωσης στον ΑΡΗ, που θα ξεπηδήσουν σύντομα… κι ύστερα κι άλλα… κι άλλα…

Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σ’ όσους έβαλαν έστω κι ένα λιθαράκι στη γιγάντωση του SUPER 3. Ζώντες και μη. Τα πρόσωπα όλων είναι στις μνήμες μας και ο χρόνος δεν θα αλλοιώσει ποτέ τις στιγμές.

Ο SUPER 3 είναι η περηφάνια του Αρειανού. Ήταν το μοναδικό ίσως αποκούμπι στα δύσκολα χρόνια της παρακμής του ΑΡΗ.

Αυτή η περηφάνια που υπάρχει στο DNA του Συνδέσμου, μεταλαμπαδεύτηκε στον ΑΡΗ. Κι όταν «διαπλέκονται» ο Θεός του Πολέμου με το αγριεμένο μπουλντόγκ, η πρόσμειξη βγάζει μείγμα εκρηκτικό. Βγάζει έναν «πολεμιστή» ιδανικών και γνησιότητας.

Έναν ΑΡΗ, δηλαδή.