Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Πάθος για 69...

Ο ΑΡΗΣ επιβλήθηκε επί της ομάδας με τον 1/3 των Τίτλων του Αυτοκράτορα, όπως και με το 1/3 συνολικά σε σύγκριση (λέμε τώρα) των δύο συλλόγων, μέσα σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο, με φοβερή ατμόσφαιρα και κόντρα των απίστευτων Σχινά, Αναστόπουλου και Γεωργιάδη, που έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν τη χαϊδεμένη ομάδα της Ελλάδας μέσα στο παιχνίδι.

Τελικό αποτέλεσμα, νίκη με 69-59 (14-14, 37-31, 49-42, 69-59), αφού το σύνολο του Ντέιβιντ Μπλατ έδειξε θέληση στην άμυνα και πάθος για… «69», οπότε τώρα έχουμε να ασχοληθούμε με πιο σοβαρούς αντιπάλους, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Άλμπα στο Βερολίνο (9/2, 21:00), εκεί όπου ο ΑΡΗΣ θα έχει τη στήριξη των εκδρομέων του SUPER 3, προκειμένου να πάρει τη νίκη σε ένα ματς – «τελικό».

Το παιχνίδι με τον αιώνιο πελάτη ξεκίνησε μέσα σε μια καυτή ατμόσφαιρα, με σβηστά φώτα λίγο πριν από την έναρξη και σόου από το πέταλο του SUPER 3, όπως και με εκατομμύρια χαρτάκια να κιτρινίζουν το παρκέ με το τζάμπολ.



Αγωνιστικά είχαμε ένα νευρικό ξεκίνημα και χαρακτηριστικό είναι ότι πέρασαν τρία λεπτά για να σημειωθεί το πρώτο καλάθι. Αυτό ήταν για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν με 2-7 στο πεντάλεπτο.

Οι παίκτες του ΑΡΗ δεν μπορούσαν να βρουν λύση στη ζώνη των φιλοξενούμενων και μάλιστα στα προβλήματα που είχε να λύσει ο προπονητής μας, ήταν και ο «πονοκέφαλος» των 3 φάουλ του Χατζηβρέττα.

Με πόντους από Κλαρκ και Μάιλς ο ΑΡΗΣ κατάφερε να μειώσει σε 12-14, ένα λεπτό πριν από το τέλος της περιόδου. Το τελικό σκορ για το πρώτο δεκάλεπτο ήταν 14-14, με καλάθι του Μάιλς στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε δυνατά στη δεύτερη περίοδο και κατάφερε γρήγορα, με δύο τρίποντες «βόμβες» από Κακιούζη και Κλαρκ, που ήταν και οι πρωταγωνιστές του, να πάρει κεφάλι στο σκορ με 20-18, μετά από δύο λεπτά αγώνα.

Ο Χατζηβρέττας, που επανήλθε στο παιχνίδι, με νέο τρίποντο έδωσε αέρα πέντε πόντων με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου, με το σκορ να γίνεται 26-21. Ακολούθησε ένα επιθετικό ξέσπασμα για τον ΑΡΗ, όπου με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Κακιούζη και Χατζηβρέττα, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +13 (34-21), τρία λεπτά πριν από την ανάπαυλα.

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας μας ήταν πολύ καλή, οι παίκτες των φιλοξενούμενων ήταν μπλοκαρισμένοι και δεν μπορούσαν να βρουν το εύκολο σουτ, οπότε πήγαιναν σε αργές επιθέσεις και σε δύσκολα σουτ, που λογικό ήταν να μη βρίσκουν τον στόχο τους.

Οι αντίπαλοι στα επόμενα δύο λεπτά εκμεταλλεύτηκαν το επιθετικό μπλοκάρισμα των παικτών του ΑΡΗ, ήλεγξαν το ρυθμό που είχε επιβάλλει η ομάδα μας μέχρι τότε και έτσι, «τρέχοντας» ένα σερί 3-10, μείωσαν το σκορ σε 37-31, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στα χαρακτηριστικά του πρώτου μέρους, σημειώνουμε τους 11 πόντους του Κλαρκ και τα 19 (έναντι 15) ριμπάουντ της ομάδας μας.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε νευρικά για τις δύο ομάδες και το πρώτο καλάθι ήρθε ύστερα από δύο λεπτά παιχνιδιού και ήταν για τον ΑΡΗ, με τον Μπετς, που έκανε το 39-31.

Ο Ρίτσαρντσον με το πρώτο του καλάθι ύστερα από 7 άστοχες προσπάθειες έκανε το 41-31, με τη συμπλήρωση τριών λεπτών στην τρίτη περίοδο. Η άμυνα ήταν πολύ καλή και ο Μπετς με ένα λέιαπ διαμόρφωσε το 43-31.

Το πεντάλεπτο βρήκε τον ΑΡΗ να προηγείται με διαφορά 9 πόντων (43-34). Η ομάδα μας συμπλήρωσε ένα τετράλεπτο χωρίς καλάθι, αλλά οι δύο βολές του Μπάρλου, ύστερα από αντιαθλητικό φάουλ που έγινε εις βάρος του, ξεκόλλησαν επιθετικά τον ΑΡΗ. Ακολούθησε με την επαναφορά τρίποντο από τον Πάουνιτς και η διαφορά πήγε γρήγορα στο +14 (48-34), στα 1’45’’ πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου.

Τελικό σκορ ήταν το 49-42, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται αμυντικές αδυναμίες των παικτών μας και να μειώνουν.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε άσχημα για τον ΑΡΗ, αφού από τη μια υπήρχε επιθετική δυστοκία και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μέσα σε δύο λεπτά να μειώσουν στον πόντο (50-49).

Ο Ρίτσαρντσον και ο Κακιούζης με τέσσερις πόντους έδωσαν προβάδισμα με 54-49 στην ομάδα και στη συνέχεια, λίγο πριν το πεντάλεπτο, ο Μάιλς με τρίποντο έκανε το 57-51. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων έκαναν μείωσαν σε 57-55, στα 3’45’’ πριν από το τέλος, αναγκάζοντας τον προπονητή του ΑΡΗ να πάρει τάιμ άουτ.

Οι δύο βολές του Κακιούζη διαμόρφωσαν 59-55 και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, δόθηκε η ευκαιρία για την εκδήλωση μιας επίθεσης, που με τον Μάιλς απέφερε άλλους δύο πόντους (61-55). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην αμυντική πίεση των παικτών του ΑΡΗ και έτσι ο Πάουνιτς, με ένα ακόμη εύκολο καλάθι, κατάφερε να δώσει σημαντική διαφορά (63-55), ένα λεπτό πριν από τη λήξη.

Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα και έκαναν συνεχή λάθη, με τον Κακιούζη να φέρνει με τρίποντο τη διαφορά στο +10 (65-55) και με το παιχνίδι να λήγει με τελικό σκορ 69-59.

ΑΡΗΣ (Μπλατ): Κλαρκ 16 (4), Αργυρόπουλος, Μπετς 4, Ρίτσαρντσον 4, Χατζηβρέττας 6 (1), Ντικούδης 3, Πάουνιτς 8 (1), Κακιούζης 18 (2), Μπάρλος 4, Μάιλς 6.