Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΗΣ - Μπάγερ Λεβερκούζεν : 0 - 0


Ο ΑΡΗΣ υποδέχθηκε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0.

Ο ΑΡΗΣ, που επί 42 χρόνια παραμένει αήττητος στην έδρα του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, κλήθηκε την υπερασπιστεί για ακόμη μία φορά και να μην επιτρέψει στον αντίπαλό του να πλησιάσει στο να σπάσει αυτήν την παράδοση. Τα πυροτεχνήματα, τα μοναδικά πανό με μεράκι και πολύ κόπο φτιαγμένα από τους οπαδούς του ΑΡΗ, οι δυνατές φωνές και τα συνθήματα, συνέθεταν την μοναδική εικόνα στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η πρώτη καλή στιγμή για τον ΑΡΗ ήρθε στο 10ο λεπτό, όταν ο Χαβίτο βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε τη σέντρα, όμως, ο Ρουίζ δεν «έπιασε» καλά την μπάλα με αποτέλεσμα, οι αμυντικοί της Μπάγερ να απομακρύνουν τον κίνδυνο από την εστία τους.

Οι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας αρκετές φορές έκαναν σκληρά φάουλ πάνω στους παίκτες του ΑΡΗ, παρ’ όλα αυτά, ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα «ελαστικός» στις αποφάσεις του.

Στο 13’ ο Κόκε έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας των Γερμανών μπλόκαρε την μπάλα. Μετά από ένα περίπου λεπτό, στο 14’, φάουλ κέρδισε ο ΑΡΗΣ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Μπάγερ. Μετά από την εκτέλεσή του, ο Χαβίτο ήταν αυτός που κέρδισε κόρνερ, αλλά τελικά η μπάλα βγήκε άουτ και η φάση για το σύνολο του Έκτορ Κούπερ τελείωσε εκεί.

Στο 36’ η Μπάγερ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά η κεφαλιά του επιθετικού της κατέληξε απελπιστικά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Μιχάλη Σηφάκη.

Λίγο αργότερα, στο 39ο λεπτό, η Μπάγερ κέρδισε φάουλ από τον Βανγκέλι λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του ΑΡΗ, όπως καταλόγισε ο διαιτητής της αναμέτρησης. Ο πορτιέρο του ΑΡΗ, όμως, αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποσόβησε τον κίνδυνο, αποκρούοντας την μπάλα.

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρουσίαζε ένα πολύ πειθαρχημένο σύνολο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να επιτρέπει στη γερμανική ομάδα να απειλεί την εστία της. Ωστόσο, λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και για τρία περίπου λεπτά, η Μπάγερ βρέθηκε να πιέζει τον ΑΡΗ, χωρίς παρ’ όλα αυτά να καταφέρνει να δημιουργήσει επικίνδυνη φάση. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη του αγώνα και οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, επιζητώντας το γκολ, αλλά φυλάσσοντας πολύ καλά, παράλληλα, την άμυνά τους.

Στο 55’ ο Τόχα έκανε ένα πολύ καλό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Τεράστια ευκαιρία για τον ΑΡΗ ήρθε στο 57’, όταν μετά από πολύ ωραία συνεργασία μεταξύ των Ρουίζ και Βανγκέλι, ο Κόκε πήρε την κάθετη πάσα, βρέθηκε μόνος του μπροστά από την εστία του γερμανού τερματοφύλακα και πλάσαρε, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 77’ ο Τόχα έκανε ακόμη ένα πολύ καλό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γερμανού Άντλερ.

Ακόμη μία ευκαιρία για τον ΑΡΗ ακολούθησε μετά από εκπληκτική ενέργεια του Βανγκέλι, που έβγαλε τη σέντρα στον Ρουίζ, όμως, ο τελευταίος δεν πρόλαβε να «πιάσει» την μπάλα και ο αμυντικός των αντιπάλων έδιωξε σε κόρνερ.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε τη λήξη του αγώνα μετά από 3 λεπτά καθυστερήσεων. Ο ΑΡΗΣ για ακόμη ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι κράτησε το «απόρθητο» του Κλεάνθης Βικελίδης, χωρίς, όμως, να καταφέρει να αποσπάσει τους βαθμούς της νίκης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Ρονάλντο, Τόνι Κάλβο, Τόχα, Κόκε (70’ Μενδρινός), Ρουίς, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Χάινκες): Άντλερ, Ράιναρτ, Φρίντριχ, Ρόλφεζ (76’ Ντερντιγιόκ), Μπέντερ, Μπάλιτς (61’ Βιδάλ), Βίντα, Κάντλετς, Καπλάν, Γιόργκενσεν (60’ Μπαρνέτα)