Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΓΑΥΡΟΣ - ΑΡΗΣ : 1 - 0

Ήττα με 1-0 και δυο πρόσωπα

Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης όπου αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική της Supeleague και ηττήθηκε με 1-0 εξαιτίας μιας μικρής ολιγωρίας στην άμυνά του, ενώ παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστικός στο δεύτερο 45λεπτό του αγώνα με αποτέλεσμα το σκορ να αδικεί την εμφάνισή του συνόλου του Έκτορ Κούπερ.

Στο αγωνιστικό μέρος ο γηπεδούχος απείλησε σχεδόν με την έναρξη της αναμέτρησης με πλασέ του Μιραλάς που πέρασε όμως δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.

Στη συμπλήρωση του 1ου λεπτού ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ριέρα που εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Σηφάκη και του Κουλουχέρη και έγραψε το 1-0 στο φαληρικό στάδιο.

Ο ΑΡΗΣ προσπαθούσε για την ισοφάριση ανεβάζοντας σταδιακά τον ρυθμό του. Η καλά εκτελεσμένη σέντρα του Φατί προς τον Ρουίς στο 12ο λεπτό λίγο έλειψε να απειλήσει την εστία του Πάρντο όμως ο Γουατεμαλτέκος δεν την βρήκε καλά. Στο επόμενο λεπτό ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε στο ύψος της μικρής περιοχής τον Ρουίς με τον διαιτηρή Μήτσιο να αρνείται την υπόδειξη offside.

Στο 18ο λεπτό του αγώνα, η κατοχή της μπάλας κατέληξε μετά από λάθος του Τόνι Κάλβο στον Φετφατζίδη που σούταρε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μιχάλη Σηφάκη.

Ο ΑΡΗΣ πίεζε την άμυνα του Ολυμπιακού αναγκάζοντας τον να κλείνει τους διαδρόμους του ισορροπώντας με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι.

Το σουτ του Μιραλάς στην κλειστή γωνία του Σηφάκη στο 25ο λεπτό δεν είχε καμία τύχη.

Το μαρκάρισμα του Φατί στον Ντουντού στο 28ο λεπτό οδήγησε τον Μήτσιο στην υπόδειξη της εσχάτης των ποινών ενώ λίγο μετά ο Ιμπαγκάσα από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο δικαιοσύνη στο παιχνίδι.

Στο 31ο λεπτό ο Μιραλάς νικήθηκε από τον Μιχάλη Σηφάκη που είπε όχι στο σουτ του Βέλγου.

Στην πορεία της σέντρας-σουτ του Νέτο στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης δεν πρόλαβε να μπει εγκαίρως ο Ρουίς και έτσι πέρασε απευθείας άουτ.

Εν μέσω δυνατών μονομαχιών ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο του αγώνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης όπου ο ΑΡΗΣ βρισκόταν με 1-0 πίσω στο σκορ.

Στην επανάληψη του αγώνα ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε δυναμικά με την κεφαλιά του Φατί στο 47ο λεπτό να καταλήγει λίγο πάνω από το δοκάρι του Πάρντο. Στο 49ο λεπτό ο ΑΡΗΣ έχασε μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Χαβίτο που μέσα από την μεγάλη περιοχή απέφυγε τον Παπαδόπουλο αλλά πριν προλάβει να σουτάρει ο Ιμπαγάσα έδιωξε σε κόρνερ. Εν συνεχεία το σουτ του Κάλβο (52ο λεπτό) μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των αντιπάλων.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μια ευκαιρία ύστερα από το πλασέ του Ριέρα που κατέληξε τελικά άουτ ενώ ο Ρουίς θα βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ εφόσον ο διαιτητής Μήτσιος δεν υποδείκνυε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στον Τσεζνάουσκις λίγο πριν τη συμπλήρωση της μίας ώρας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά στα τελευταία λεπτά με τα σημάδια κόπωσης να κάνουν την εμφάνισή τους στα πόδια των ποδοσφαιριστών.

Ο ΑΡΗΣ απώλεσε άλλη μια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια μετά από την εξαιρετική μεταβίβαση του Χαβίτο στον Κάλβο που δεν κατόρθωσε ωστόσο να πιάσει καλά του σουτ στο 82ο λεπτό του αγώνα.

Το συρτό σουτ του Μιραλάς στο 86ο λεπτό δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο διεθνής πορτιέρο του ΑΡΗ. Το σύνολο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πίεζε παραπάνω στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης προσεγγίζοντας με αξιώσεις την εστία των πειραιωτών.

Στις καθυστερήσεις ο Τόχα παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Νέτο, με την αναμέτρηση του Καραϊσκάκης να λαμβάνει τέλος δευτερόλεπτα αργότερα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ριέρα (79΄ Χολέμπας), Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης (68΄ Ρόμενταλ), Φουστέρ (90΄Παπαδόπουλος Γ. ), Μιραλάς.

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Κουλουχέρης, Οριόλ, Φατί, Τόχα, Τσεζνάουσκις, Κάλβο, Μενδρινός (46΄Χαβίτο), Ρουίς (59΄Κόκε)

Κατερίνα Σωτηρίου
(www.arisfm.gr)